Arnhem in de Betuwe

Schuytgraaf wordt ook wel ‘Arnhem in de Betuwe’ genoemd. In deze nieuwe wijk worden ruim 6500 woningen gebouwd in 26 karakteristieke buurten. Schuytgraaf onderscheidt zich van andere nieuwbouwwijken, doordat alle buurten een eigen karakter hebben.

Dit zorgt voor een verrassende variatie in woningen en straten. Door de nabijheid van de Betuwe en de binnenstad van Arnhem heeft Schuytgraaf een bijzondere ligging. Daardoor voldoet wonen in Schuytgraaf aan veel individuele woonwensen. Er zijn zowel huur- als koopwoningen beschikbaar in de wijk. Daarnaast worden er in verschillende buurten ook bouwkavels uitgegeven.

Wilgenvliet

Complete wijk

In en om de wijk bevindt zich veel groen en water, met alle ruimte voor activiteiten en ontspanning. Scholen, gezondheidszorg, winkels en sportverenigingen maken van Schuytgraaf een complete wijk. In het centrum bij NS-station Arnhem-zuid vindt u een gevarieerd aanbod aan winkels. Het NS-station Arnhem-Zuid, twee buslijnen, de aansluiting op de A50 en de A325 maken de Betuwse dorpjes in het groen uitstekend bereikbaar.

 

Voorzieningen in Schuytgraaf

In Schuytgraaf heeft u alles bij de hand. De bedrijvigheid is met name in het centrum van de wijk te vinden. Hier is ook het NS station Arnhem-Zuid dichtbij gelegen. In 2017 is het gloednieuwe winkelcentrum Schuytgraaf geopend. Een knus winkelcentrum dat voorziet in alle gemakken. De wijk biedt volop mogelijkheden om te sporten. In het zuiden bevindt zich Sportpark Schuytgraaf met voetbalvereniging Arnhemse Boys en Tennisvereniging Schuytgraaf. Er zijn meerdere basisscholen, mogelijkheden voor kinderopvang en speelvoorzieningen. Op gebied van gezondheid is er een gezondheidscentrum met huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, thuiszorg en ouderen- en gehandicaptenzorg. Voorzieningen die van Schuytgraaf een complete wijk maken.

Een overzicht van alle voorzieningen is te vinden in de SchuytgraafGids op de website van de wijkvereniging InSchuytgraaf.

Voorzieningen

Schuytgraaf

Meld je aan

Bolderbuurt is een buurt in ontwikkeling. Door je aan te melden houden wij je automatisch op de hoogte over de laatste ontwikkelingen.
 

Aanmeldformulier